Fri fragt ved køb på min. 500 kr.

Visa Master card Maestro card Mobilepay 30 15 28 20
DIN KURV:
0

Total

DKK 0,00

Gå til betaling

Dette spørgsmål bliver vi ofte stillet, og vi vil derfor prøve at belyse emnet i forhold til forskellige typer af kaffe-drikke.

Bag denne vidensdeling står vores dygtige kafferister Lars, som gennem et helt årti med kafferistning og passion for den gode kop kaffe har tilegnet sig en utrolig viden, som vi hos Karma Kaffe rigtig gerne vil dele ud af til vores kunder, læsere og andre kaffeinteresserede.

Når du ønsker at arbejde mere præcist og målrettet med din kaffedosering er en vægt det vigtigste redskab. Mange bruger blot øjemål, og selvom man kan få en ganske udmærket kop kaffe den vej, kan det være rigtig svært at holde sig til den samme doseringsmængde - specielt hvis man veksler mellem forskellige kaffer. Dosering er overordnet set en individuel præference, men der er alligevel nogle generelle retningslinjer i forhold til forskellige kaffe-drikke, som vi belyser i denne blog post.

Hvor mange gram kaffe anvendes til espresso?

Dosering af kaffe til espresso.

Vi anbefaler som udgangspunkt 7-10 gram kaffe pr. kop. Det giver en god balance i tekstur og crema. Espresso kan også brygges på helt op til 20 gram pr. kop - det handler igen om personlig præference. Her kommer et par tommelfingerregler i forhold til dosering af kaffe ved brygning af espresso:

Hvor meget kaffe skal der i en stempelkande?

Ved stempelkaffe anbefaler vi en doserings-ratio på 1:20. Det vil sige, at man tilføjer 20 gram vand for hvert gram kaffe, der anvendes. Det svarer til 50 gram kaffe pr. liter vand. Her kan man igen justere med ca. +/- 5 gram alt efter personlig præference. Vores anbefaling i forhold til trækketid med denne mængde ligger på ca. 3,5 minutter.

Det er vores erfaring, at man skal bruge lidt mindre kaffe ved stempelkaffe end ved f.eks. filterkaffe. Dette skyldes, at der er en større kontaktflade mellem vand og kaffe ved brygning med stempelkande.

Dosering af kaffe til ved filterkaffe (maskine)?

Vi anbefaler 60 gram kaffe pr. liter vand ved brygning af filterkaffe på maskine. Det er et rigtig fornuftigt udgangspunkt, hvor du oftest får en velafstemt og fyldig kaffe. Har du ikke en vægt til formålet, er det også muligt at anvende kaffemåleske, der som standard kan rumme 10 gram pr. skefuld.

I virkeligheden handler det meget om at prøve sig frem, da den ideelle dosering ift. det man kan lide kan variere ret markant alt efter den kaffe, man anvender. Et godt tip er derfor at notere sin ideelle doseringsmængde for hver kaffe man drikker.

Hvor meget kaffe bruges der, når man brygger kaffe med aeropress?

Det er vores erfaring, at man generelt set får den bedste kaffe, hvis man anvender omkring 16 gram til cirka 200 milliliter vand. Det giver cirka 2 små kopper kaffe. Hvis man ønsker at få en mere dybde og bund i kaffesmagen, kan man med fordel lade kaffen trække i op til 5 minutter, inden man presser vandet igennem.

Hvor meget kaffe bruges der ved pour-over filterkaffe?

Dosering af kaffe til pour-over filterkaffe.

Pour over-metoden har i nyere tid fundet vej til mange kaffenyderes hjerter, da den er let at gå til og giver stor kontrol over brygningen. Vi anbefaler anvendelsen af 14-16 gram kaffe pr. 250 milliliter vand.

Hvor mange kopper kaffe får man ud af et kilo Karma Signatur-espresso?

En af vores mest populære kaffer er Karma Signatur-espresso, der består af tre typer økologiske specialkaffer.

Herunder kommer vi med et eksempel på, hvor mange kopper kaffe man får ud af et kilo kaffebønner i forhold til espresso og helt almindelig filterkaffe på maskine.

Espresso

Type Kaffemængde pr. kop kaffe Antal kopper pr. kg kaffebønner Pris pr. kg. kaffebønner Pris pr. kop espresso
Single shot 7 gram 142 225 kr. 1,58 kr.
Double shot 14 gram 71 225 kr. 3,16 kr.

Filterkaffe

Volumen pr. kande Kaffemængde pr. kande kaffe Kander kaffe pr. kg. kaffebønner Kopper kaffe pr. kg. kaffebønner (v. 125 ml. / kop) Pris pr. kg. kaffebønner Pris pr. kop
1,25 liter 75 gram 13,3 133 225 kr. 1,69 kr.

Gå på opdagelse i vores sortiment af friskristede specialkaffer

Se kaffesortiment

15% rabat på din første ordre

Kunne du tænke dig at prøve en af vores friskristede specialkaffer?

Brug denne rabatkode ved checkout: KK15

Se vores kaffer

15% rabat ved brug af koden: KK15

Se vores kaffer