Fri fragt ved køb på min. 500 kr.

Visa Master card Maestro card Mobilepay 30 15 28 20
DIN KURV:
0

Total

DKK 0,00

Gå til betaling

I de mørke og kolde vintermåneder er det varm kaffe, vi hælder i koppen. Men når temperaturen stiger, er behovet for varme drikke ikke nødvendigvis det samme. Det ændrer dog ikke på, at kaffe smager fortræffeligt og rummer en række kvaliteter, de færreste kaffedrikkere ønsker at være foruden, uagtet årstiden. Netop derfor er sommerfavoritten ikke varm, men kold kaffe. Iskaffe har vist sig at være kommet for at blive. Varianten har bidt sig fast i vores kaffevaner og byder på velsmag, energi og tiltrængt nedkøling i de varme sommermåneder.

Som følge af den stigende popularitet, iskaffe har opnået, er der i tidens løb dukket nye kolde kaffedrikke op til overfladen. Nogle læner sig op ad den klassiske variant af iskaffe, dog med et tvist, mens andre i højere grad minder om desserter. Der findes altså et hav af kølige kaffemuligheder, både til den ene og anden lejlighed. Og, hvad endnu bedre er, så er de nemme at lave på egen hånd. Sagt med andre ord behøver du ikke at købe dig fattig ude i byen for at nyde en velsmagende iskaffe eller anden kold kaffedrik. I skrivet her har vi derfor samlet nogle af de bedste opskrifter på iskaffe og andre kolde kaffedrikke og -desserter, som du med fordel kan give dig i kast med.

Generelle tips og tricks

Valg af kaffeblanding

Sætter du pris på en fremtrædende smag af kaffe, anbefales det, at du anvender en kaffevariant, der trænger igennem mælk og vand fra isterningerne i din iskaffe, kølige kaffedrik eller -dessert. Vælg derfor gerne en mellem- eller mørkristet kaffe. For at undgå den bitre smag, som mørkristet eller stærk kaffe kan have, vil det også være en fordel at vælge en kaffevariant, der rummer en naturlig sødme og syre til at afveje bitterheden.

Kloge isterninger

Kaffeblandingen eller mælken, du anvender til din iskaffe, kølige kaffedrik eller -dessert, kan du ligeledes bruge, når du laver dine isterninger. På den måde sikrer du dig, at den gode kaffesmag ikke udvandes, når isterningerne smelter.

Fordi smag og behag er forskellig

Alt afhængig af hvilken smagsoplevelse, du ønsker at opnå, kan du med fordel justere doseringen af ingredienserne i de forskellige opskrifter. På samme vis kan du udskifte den anbefalede mælk og sukkerart med den, du foretrækker.

Den klassiske iskaffe

Først og fremmest har vi den klassiske iskaffe, der ikke byder på nogen dikkedarer, men derimod er pragtfuld i sin enkelthed. For at lave ét glas hjemmelavet klassisk iskaffe skal du bruge:

Ingredienser

Sådan laver du en klassisk iskaffe

Har du ikke en blender, rører du først kold kaffe og sukker sammen i et glas. Når sukkeret er opløst, tilsættes herefter isterninger og mælk, indtil glasset er fyldt.

Har du derimod en blender, hældes den kolde espresso eller stærke kaffe, mælk og sukker i et blenderglas. Hernæst blendes ingredienserne ved højeste hastighed til iskaffen har en cremet konsistens, som regel ca. 15 sekunder. For at sikre dig, at iskaffen har den ønskede smag, kan du med fordel smage den til forinden servering. Når iskaffen har den ønskede smag og konsistens, hældes iskaffen i et glas med isterninger og sugerør, klar til servering.

Tips og tricks

Er du til en sødmefuld smagsoplevelse, kan du vælge at tilføje en eller flere af følgende ingredienser i din iskaffe:

 • Brun farin, 1 tsk.
 • Vaniljesirup, 1 spsk.
 • Ahornsirup, 1 tsk.
 • Rørsukker, 1 tsk.
 • Muscovadosukker, 1 tsk.

Shaket iskaffe

En variant af den klassiske iskaffe er den shakede udgave, der har en mere cremet konsistens. Udgaven rummer altså de samme ingredienser og dermed velsmag, men fremgangsmåden er en anden. For at lave ét glas af denne type iskaffe skal du derfor bruge:

Ingredienser

Sådan laver du en shaket iskaffe

Har du ikke en blender, rører du først kold kaffe og sukker sammen i et glas. Når sukkeret er opløst, hældes blandingen op i en shaker sammen med mælken. Har du derimod en blender, hældes den kolde espresso eller stærke kaffe, mælk og sukker i et blenderglas. Hernæst blendes ingredienserne ved højeste hastighed i ca. 15 sekunder og blandingen hældes derefter op i en shaker, såfremt den cremede konsistens, der opnås ved at blende ingredienserne, ikke er tilstrækkelig. Når du har shaket eller rystet blandingen godt, vil du da kunne finde et glas frem, tilsætte isterningerne, hælde blandingen op i glasset og sætte et sugerør for læberne. Din shakede iskaffe kan nu nydes.

Tips og tricks

Har du ikke en shaker ved hånden, kan du i stedet anvende et glas med låg, såsom et syltetøjsglas eller tilsvarende.

Er du til en sødmefuld smagsoplevelse, kan du desuden vælge at tilføje en eller flere af følgende ingredienser:

 • Brun farin, 1 tsk.
 • Vaniljesirup, 1 spsk.
 • Ahornsirup, 1 tsk.
 • Rørsukker, 1 tsk.
 • Muscovadosukker (både lys og mørk), 1 tsk.

Islatte a la slushice

Sætter du pris på iskaffe, café latte og slushice, når sommeren melder sin ankomst, vil du med garanti holde af denne variant af iskaffe. For at lave ét glas iskaffe a la slushice skal du bruge:

Ingredienser

Sådan laver du en islatte a la slushice

Fremgangsmåden minder langt hen ad vejen om den, der knytter sig til den klassiske iskaffe, beskrevet tidligere. Det er behandlingen af isterningerne, der i denne omgang er lavet på mælk, der gør forskellen, heraf navnet islatte a la slushice.

Har du ikke en blender, knuses isterningerne per håndkraft. Når isterningerne er knust, hældes de i et glas sammen med mælk, kaffe og sukker, som beskrevet i det forudgående. Har du derimod en blender, hældes isterningerne i blenderen, når du har blendet kaffe, mælk og sukker sammen. Herefter blendes isterningerne sammen med de øvrige ingredienser, indtil isterningerne er knuste, og konsistensen minder om slushice. Det vil da være muligt at servere din islatte a la slushice, som, selvsagt, skal nydes, mens isterningerne endnu ikke er smeltet.

Tips og tricks

Er du til en sødmefuld smagsoplevelse, kan du vælge at tilføje en eller flere af følgende ingredienser:

 • Brun farin, 1 tsk.
 • Vaniljesirup, 1 spsk.
 • Ahornsirup, 1 tsk.
 • Rørsukker, 1 tsk.
 • Muscovadosukker, 1 tsk.

Nitro cold brew

En anderledes og forfriskende kold kaffevariant er nitro cold brew. Som navnet afslører, anvendes koldt vand, når du brygger kaffen, hvorfor trækketiden er længere sammenlignet med en normal kop kaffe. Fordi kaffen ikke udsættes for en høj temperatur, udvikles en mild, blød og sød smag, karakteristisk for den kolde kaffedrik. Herudover afslører navnet også, at kaffen tilsættes nitrogen, der giver et perlende resultat og en cremet konsistens. For at lave ét glas nitro cold brew skal du bruge:

Ingredienser

Sådan laver du cold brew

Først brygger du din kaffe, hvor der i stedet for varmt vand anvendes koldt vand. Du hælder blot din friskmalede kaffe i en flaske eller anden beholder med låg, tilsætter koldt vand og rører herefter godt rundt i blandingen. Når du har rørt godt rundt, sættes blandingen i køleskabet. Som nævnt indledningsvis er trækketiden væsentligt længere en ved en normal kop. Det anbefales, at kaffen får lov til at trække i 12-24 timer i køleskabet, efter du har brygget den. Brygger du kaffen om aftenen, kan den fx trække natten over, og er det første gang, du giver dig i kast med nitro cold brew, kan du med fordel smage på kaffen undervejs for at ramme netop den smagsprofil, du ønsker.

Når de 12-24 timer er gået, hældes kaffen igennem et kaffefilter eller presses i en stempelkande. Din cold brew vil nu være brygget, og det vil derfor være dig muligt at tilsætte nitrogen for et perlende og cremet resultat. For at gøre dette hældes den koldbryggede kaffe over i en sifonflaske med en tilhørende nitrogenpatron. Ryst flasken godt og hæld afslutningsvis din nitro cold brew kaffe i et glas, klar til servering.

Dalgona kaffe

Det er de færreste, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med dalgona kaffe eller dalgona coffee, der tilbage i 2020 gik viralt på de sociale medier og derfor blev omtalt TikTok iskaffe. Dalgona kaffe er navnet på en ny og populær iskaffe, der har sine rødder i Sydkorea. Varianten er kendt for at være udstyret med luftigt skum på toppen, svarende til teksturen, vi kender fra flødeskum.

Da dalgona kaffe dengang gik viralt på de sociale medier, var det pulverkaffe, mange anvendte. Men sætter man pris på god kaffe, ønsker at forkæle sig selv og sine smagsløg, er det specialkaffe, der skal i koppen. For at lave ét glas dalgona kaffe skal du bruge:

Ingredienser

Sådan laver du en dalgona kaffe

Først hældes friskbrygget kaffe og sukker op i en stor skål. Herefter finder du håndmixeren frem fra skabet og pisker de to ingredienser sammen, indtil den tilsatte sukker er opløst, og blandingen er blevet luftig, tyk, og cremet. Når du har opnået den rette konsistens, tilsætter du isterninger og mælk i et glas og topper hefter drikken med den netop piskede kaffecreme. Afslutningsvis placeres enten et sugerør eller en ske i din dalgona kaffe, der nu vil være klar til at blive serveret.

Tips og tricks

Ønsker du at gøre noget ekstra ud det visuelle udtryk og smagsoplevelsen, kan du drysse hakket chokolade, kakaopulver eller tilsvarende på toppen af din dalgona kaffe.

Forinden du giver dig i kast til at smage på løjerne, anbefales det desuden, at du rører rundt i kaffen, så kaffecreme og mælk forenes.

Iskaffe med karamel

Ønsker du at forsøde tilværelsen en smule, kan du med rette kaste dig over en hjemmelavet iskaffe med karamel. For at lave denne variant af iskaffe skal du til ét glas bruge:

Ingredienser

Sådan laver du en iskaffe med karamel

Først rører du kold kaffe og sukker sammen i et glas. Når sukkeret er opløst, hælder du enten dine hele isterninger ned i glasset eller knuser dem forinden alt afhængig af præference. Herefter dekoreres glassets indvendige sider med lidt karamelsirup. Når siderne er dekoreret, kan du fylde glasset med mælk, hælde lidt karamelsirup på toppen af din iskaffe og afslutningsvis placere et sugerør i glasset. Du vil da have lavet en hjemmelavet iskaffe med karamel, klar til servering.

Tips og tricks

Er du til en sødmefuld smagsoplevelse, kan du vælge at tilføje en eller flere af følgende ingredienser i din iskaffe:

 • Brun farin, 1 tsk.
 • Vaniljesirup, 1 spsk.
 • Ahornsirup, 1 tsk.
 • Rørsukker, 1 tsk.
 • Muscovadosukker, 1 tsk.

Iskaffe frappé

Endnu en kold kaffedrik, der er et sandt hit om sommeren, er den såkaldte iskaffe frappé, der både fungerer som en god, kølig kaffedrik og som dessert. Som navnet antyder, rummer den mange af de samme ingredienser, du kender fra den klassiske iskaffe, men med et sødt tvist. For at lave ét glas iskaffe frappé skal du bruge:

Ingredienser

Sådan laver du en iskaffe frappé

Har du ikke en blender, rører du først kold kaffe og sukker sammen i et glas. Når sukkeret er opløst, tilsættes enten orangesirup eller karamelsirup, som du rører sammen med den øvrige blanding. Herefter tilsættes knuste isterninger og mælk, indtil glasset er fyldt.

Har du derimod en blender, hældes den kolde espresso eller stærke kaffe, mælk, sukker og enten orangesirup eller karamelsirup i et blenderglas. Hernæst blendes ingredienserne ved højeste hastighed til din iskaffe frappé har en cremet konsistens, som regel ca. 15 sekunder, hvorefter isterningerne hældes i blenderen. Når du har blendet det hele godt sammen, kan du med fordel smage efter for at sikre dig, at din iskaffe frappé har den ønskede smag og konsistens. Er du tilfreds med konsistensen og smagen, hældes blandingen op i et glas med sugerør, og du nu vil frit kunne nyde din hjemmelavede iskaffe frappé.

Tips og tricks

Ønsker du at gøre desto mere ud af serveringen og lave en dessert ud af din iskaffe frappé, kan du pynte dit glas med sirup, karamel- eller chokoladesauce langs glassets sider. På samme måde kan du toppe den kølige kaffedrik med flødeskum, cookies, karamel- eller chokoladesovs, hvad end hjertet begærer.

Frappé med is

Nyder du både smagen af kaffe og is, vil denne kølige kaffedrik, eller snarere kaffedessert, utvivlsomt falde i god jord. Ønsker du at forkæle enten dig selv eller dine gæster med desserten frappé med is, skal du til ét glas bruge:

Ingredienser

Sådan laver du en frappé med is

Fremgangsmåden er ganske simpel. Du kommer blot kaffe, mælk, is og isterninger i en blender, som du herefter igangsætter. Undervejs kan du med fordel smage på sagerne for at sikre dig, at du rammer netop den smag, du foretrækker. Når din frappé med is har fået en ensartet konsistens, hældes blandingen op i et højt glas med et sugerør eller en ske, og du vil herefter være klar til at nyde en skøn kaffedessert.

Tips og tricks

Som prikken over i’et kan du med rette toppe din frappé med is med flødeskum, karamel- eller chokoladesauce og hakket mørk chokolade. Det smager ikke alene fremragende, men ser også indbydende ud, som havde du bestilt den på din yndlingscafé.

Affogato iskaffe

Affogato iskaffe er en italiensk, enkel isdessert med kaffe. Er du derfor vild med is, kaffe og ønsker ikke at bruge oceaner af tid på at lave dig en skøn dessert enten til dig selv eller dine gæster, har du her et fremragende bud på, hvad du kan servere. Affogato iskaffe er den nemmeste dessert, du kan give dig i kast med. For at lave ét glas affogato iskaffe skal du blot bruge:

Ingredienser

Sådan laver du en affogato iskaffe

Når du laver den simple dessert, skal du først komme din vaniljeis i et glas. Herefter hældes den friskbryggede kaffe i glasset, klar til at blive serveret med en ske. Nemt, hurtigt og lækkert.

Tips og tricks

Alt afhængig af om du ønsker is med kaffe eller kaffe med is kan du justere forholdet mellem de to i din dosering. Vil du derudover gøre lidt ekstra ud af din affogato iskaffe, kan du vælge at pynte desserten med flødeskum, karamel- eller chokoladesovs, hakket chokolade, hakkede nødder eller tilsvarende.

Gør du brug af en af vores opskrifter?

Vælger du at anvende en af vores opskrifter på iskaffe, kølige kaffedrikke eller -desserter, vil vi hjertens gerne se og høre om det. Du er derfor velkommen til at dele resultatet og din oplevelse på Instagram og tagge os (@karma.kaffe). På den måde kan vi kaffeglade inspirere og dele erfaringer med hinanden. Vi ser frem til at se og høre fra dig!

Gå på opdagelse i vores sortiment af friskristede specialkaffer

Se kaffesortiment

15% rabat på din første ordre

Kunne du tænke dig at prøve en af vores friskristede specialkaffer?

Brug denne rabatkode ved checkout: KK15

Se vores kaffer

15% rabat ved brug af koden: KK15

Se vores kaffer